High Five Sportstimulering, het sportstimuleringsprogramma van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, heeft het nijntje Beweegdiploma keurmerk aangevraagd bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Met het keurmerk mogen trainers nijntje Beweeglessen in de gemeenten aanbieden. Kinderen die op jonge leeftijd goed leren bewegen hebben daar later in hun leven veel profijt van, is de overtuiging van de KNGU.

Nijntje Beweegdiploma 
 

Het project is opgezet in samenwerking met Bruinsma Sport & Spel en de lokale gymverenigingen en heeft als doel om in zoveel mogelijk dorpen een nijntje beweegaanbod op te zetten. Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Binnen het programma worden de jonge kinderen spelenderwijs uitgedaagd om hun motorische vaardigheden zo breed mogelijk te ontwikkelen. De lessen kunnen alleen worden gevolgd, maar ook samen met een ouder.

 
Kennismaken met nijntje 

Op zaterdag 11 september wordt er in Hurdegaryp en Buitenpost een 'nijntje pleintje' georganiseerd. Dit is een feestelijk beweegevenement voor alle peuters en kleuters uit de gemeenten om kennis te maken met het nijntje Beweegprogramma.

Na het ‘nijntje pleintje’ komen de opgeleide nijntje trainers langs op alle basisscholen en peuterspeelzalen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel om een introductieles te geven.

In september gaan de eerste beweeglessen van start bij de lokale gymverenigingen in de dorpen. Voor meer informatie over het nijntje beweegaanbod bij u in de buurt kunt u kijken op www.highfive.frl. Voor vragen kunt u een e-mailbericht sturen naar r.poortinga@achtkarspelen.nl