Doortrappers zijn ouderen (70 jaar en ouder) die regelmatig fietsen. Doel van het project is om senioren te stimuleren zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen.

Iedere oudere die fietst, of dit nu op een elektrische fiets, een driewieler of een racefiets is, mag zich een Doortrapper noemen. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer.

Bent u of kent u een Doortrapper, neem dan contact op met de gemeente Tytsjerksteradiel. Opgeven kan bij Rianne Wiersma, coördinator van het project Doortrappen per e-mail: r.wiersma@achtkarspelen.nl of telefonisch: 06-11816823. Graag onder vermelding van naam, leeftijd, woonplaats en het soort fiets waar deze doortrapper op fietst. Ook leuke anekdotes zijn welkom. De oudste Doortrapper wordt in mei in het zonnetje gezet.

Het project Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeente Tytsjerksteradiel werkt in dit project samen met gemeente Achtkarspelen.

Oudste doortrapper

Relevant nieuws