De eerste schaatsmarathon op Nederlands natuurijs wordt vanavond verreden in Burgum. Willem Hut, disciplinemanager marathonschaatsen van de KNSB, heeft hier vanochtend een succesvolle ijsmeting gedaan. Het damespeloton start om 18.30 uur aan zijn wedstrijd over 70 ronden, de mannen beginnen om 19.30 uur aan hun race van 100 ronden.

De 400-meterbaan van de IJsclub Bergum ligt achter het politiebureau aan de Prins Bernhardstraat in Burgum. Toeschouwers kunnen tickets kopen bij de entree van het complex. Voor leden van de IJsclub Bergum is de entree gratis, op vertoon van de lidmaatschapskaart ’22-’23. 

 

Parkeren tijdens de schaatsmarathon

De wedstrijden beginnen om 18.30 uur. Om er een mooi evenement van te maken en al het verkeer in goede banen te leiden vragen we je het volgende:

  •  Woon je in buurt? Kom zo veel mogelijk lopend of op de fiets. Je kunt je fiets parkeren bij de ijsbaan.
  •  Kom je in de auto? Parkeer dan bij het gemeentehuis, op de Loswal of op De Markt. De auto parkeren bij de ijsbaan is niet mogelijk.
  •  Volg de aanwijzingen op van de verkeersbegeleiders.
    Parkeren tijdens schaatsmarathon

Eerste keer in Burgum

Het is voor de eerste keer dat Burgum de eerste marathon op natuurijs binnenhaalt. De organiserende IJsclub Bergum is opgericht in 1870. De Friezen mengden zich dit jaar voor het eerst in de strijd om de eerste marathon. De afgelopen dagen en vooral ook nachten is met man en macht gewerkt om de piste te prepareren. Dat werk gaat vandaag nog door, om voor vanavond de beste omstandigheden te creëren. 

Wij wensen iedereen heel veel plezier vanavond!
 

Eerste schaatsmarathon in Burgum

FOTO: KNSB/SHAPEVISIONS