• Wil je weten of je in aanmerking komt voor een regeling?
  • Wil je weten bij wie je moet zijn als je ergens vragen over hebt?
  • Wil je weten welke ondersteuning je kunt krijgen om weer aan het (vrijwilligers)werk te kunnen?
  • Of welke opleidingsmogelijkheden er zijn via de gemeente?

De Ynrin is er voor iedereen met een bijstandsuitkering die vragen heeft gericht aan de gemeente. Wij helpen je dan ook graag met al je vragen over werk, scholing, regelingen of de mogelijkheden voor het volgen van een cursus of opleiding.

Open inloopmomenten 

De Ynrin organiseert open inloopmomenten. Je kunt zo binnenlopen, gewoon voor de gezelligheid of voor het stellen van je vraag. Een medewerker van de gemeente is aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Naast de bekende locatie in Burgum zijn sinds kort 2 nieuwe locaties geopend in Gytsjerk en Oentsjerk. We ontmoeten je graag!

Burgum, Glinstra State 

Elke dinsdagochtend ben je welkom in het Hûskeamerkafee van Glinstra State van 09.30 tot 12.00 uur. Een medewerker van de gemeente is aanwezig van 09.30 tot 10.30 uur. Het adres van Glinstra State is Freerk Bosgraafstraat 18 in Burgum. 

Gytsjerk, dbieb 

Elke tweede vrijdag van de maand ben je welkom in dbieb van 15.00 tot 16.30 uur. Dan is er ook een medewerker van de gemeente aanwezig. Het adres van dbieb is Simke Kloostermanstrjitte 6 in Gytsjerk. 

Oentsjerk, Heemstra State 

Elke laatste donderdag van de maand ben je welkom in Heemstra State van 10.00 tot 12.00 uur. Een medewerker van de gemeente is aanwezig van 10.00 tot 11.30 uur. Het adres van Heemstra State is Frisiastate 23 in Oentsjerk. 

Informatieochtend vanuit de gemeente

Eens per 2 maanden wordt op dinsdag in Glinstra State in Burgum een informatieochtend georganiseerd. Hier worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Voorlichting energiezaken (gas/elektriciteit): Welke maatregelen kun je treffen op gebied van energiebesparing?
  • Voorlichting minimaregelingen: Krijg jij al alle minimaregelingen waar je recht op hebt?
  • Wie doet wat binnen de gemeente: Bij wie kun je terecht voor uitkeringsvragen?

Ondersteuning op gebied van werk, scholing, schulden of op mentaal vlak zit voor je klaar. Zien we je in Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat 18 in Burgum bij de Ynrin, de Hûskeamer?

Wanneer?

  • dinsdag 5 september van 09.30 tot 12.00 uur
  • dinsdag 7 november van 09.30 tot 12.00 uur

Je vindt de ingang aan de achterzijde bij de parkeerplaats. Direct bij binnenkomst staat aangegeven in welke zaal je terecht kunt voor deze voorlichtingsbijeenkomst. Heb je nog vragen? Mail dan naar participatietd@t-diel.nl of bel met 14 0511.