We zitten nog midden in de corona-epidemie. Het aantal nieuwe besmettingen blijft onverminderd hoog en dat heeft een enorme impact op bijvoorbeeld onze kwetsbare inwoners of de verpleeghuizen. Daarom zijn de bekende regels zo enorm belangrijk.

Namelijk: houd afstand, beperk het aantal reisbewegingen, werk zoveel mogelijk thuis, draag een mondkapje als het moet en was je handen zo vaak het kan.

Tijdens de jaarwisseling is het in onze gemeenten niet altijd goed gegaan. Op veel plaatsen stonden overdag of die nacht meer mensen bij elkaar dan eigenlijk mocht en vaak ook dicht bij elkaar. U zult de foto’s waarschijnlijk ook wel hebben gezien in de (social) media. Misschien stond u er ook wel bij. Dit is wellicht wel verklaarbaar maar niet verstandig. Wat helemaal onverstandig was is dat, en die signalen krijgen wij van inwoners mee, er soms ook mensen bij stonden die corona hadden of hebben gehad. Dit baart ons grote zorgen, want daarmee is er een groot risico op verdere verspreiding.

Daarom van onze kant een dringende oproep: als u die dagen ook in grote groepen heeft gestaan of op kleinere afstand dan eigenlijk verstandig was geweest: luister goed naar uw lichaam. Heeft u klachten: laat u testen. En houdt u aan de RIVM voorschriften. We doen het voor ons allemaal. Alleen samen redden we het.

Jeroen Gebben

burgemeester gemeente Tytsjerksteradiel

Relevant nieuws

 • Dodenherdenking 4 mei live uitgezonden op RTV/NOF 

  Zoals elk jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. U kunt de herdenking live volgen via RTV/NOF.
  Foto van een monument
 • Acht lintjes in Tytsjerksteradiel

  Net als vorig jaar, is de lintjesregen dit jaar door de coronamaatregelen in aangepaste vorm georganiseerd.
 • Koningsdag

  Ook dit jaar vieren we Koningsdag thuis.